пациент линейка

Пореден пациент не дочака спешна помощ и почина преди идването на линейка. Случаят е с 69-годишна жена от Видин и бе описан в репортаж на Нова телевизия.

Димитричка излизала от работа, когато й станало лошо и паднала на земята. Колегите й веднага се обадили на телефон 112, след което се наложило да звънят и втори път. Повиканата внучка пристигнала за пет минути и заварила баба си все още жива. Нейно е третото обаждане до Спешна помощ – на 16-ата минута. „Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, твърди Диана Маринова. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба ѝ.

Близките твърдят, че забавянето е 35 минути и това е било потвърдено от пристигналите на място полицаи. От Спешния център във Видин заявиха, че в същата нощ са имали технически проблем и се е наложило да рестартират компютъра, на който получават сигнали. Признават, че е имало закъснение, но отричат то да е било 35 минути.

Виж още:Бивш военен министър след 3 часа чакане на линейка: Спешна ли е спешната помощ?Бившият военен министър Драгомир Заков се оплака в социалната мрежа, че след три часа и три позвъняв…Jan 18 2023skafeto.com


loading...