Пендачанска

Известното ни оперно сопрано Александрина Пендачанска обяви публично, че напуска Обществения съвет на БНР. Причината са поредица от предавания на Петър Волгин и най-вече последното, в което гостува лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Пендачанска стана член на съвета при предишния генерален директор Андон Балтаков, който реши да напусне БНР внезапно миналото лято и да се прибере в САЩ, пише Сега.

„След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио. В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната – агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин“, пише Пендачанска до шефа на БНР Милен Митев.

Няма публични данни останалите членове на Обществения съвет да са реагирали. Това са Милен Врабевски – председател, Светла Петрова, Петко Дурмана, Петко Георгиев, проф. Снежана Попова, Стефан Командарев. Неофициалната позиция на БНР е, че предаванията на Волгин трябва да съществуват заради представянето на различна гледна точка.

Пендачанска пък е съпруга на журналиста Найо Тицин. Последният напомни наскоро за себе си, след като внесе в Столичния общински съвет предложение бул. „Драган Цанков“ да се преименува на „Героите на Украйна“.

Виж още:Столична община клекна – издига украинското знаме и кръсти алея „Героите на Украйна“След бурни почти 3-часови спорове и пререкания Столичният общински съвет прие три предложения, имащи…Apr 7 2022skafeto.com


loading...