делото срещу Бойко Борисов

Корнелия Нинова е казала, че ще гласува „и с ДПС, и с ГЕРБ, и с дявола“, за да получи още 15 депутата, твърди бившият премиер Кирил Петков.

„Много добре знаете, че когато водихме разговор за хартиената бюлетина, имаше хора от вашата парти, които казваха, че хартиената бюлетина е лоша. В миналия парламент знаехме, че хартиената бюлетина не може да мине заради съвестни хора във вашата партия. Но вие ги заглушавате. Имахте шанс да направите БСП една модерна лява партия, направихте стъпки в тази посока. Но г-жо Нинова, ако ще си правим цитати, много добре знаете, че в тази сграда някой каза: „Ще гласувам с ГЕРБ, с ДПС е дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“, припомни Петков по време на дебата за промените в Изборния кодекс.

„Освен с процедури, и с лъжи политика не се прави. Никой и никога тук не е чувал думите „Ще гласувам и с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“. Но очевидно БСП представлява интерес на партии, кръгове икономически, олигархични“, отвърна му Корнелия.

„Хората преценяват дали хората от БСП не са най-свободните и демократичните и ходят по всички медии и си казват мнението. Да ви питам тук двамата на първия ред – когато единия гласува за оръжие, а другия против, това не е проблем във вашата група? Да питам ДСБ, когато ви напускат партията и се разпадате, това не е проблем. Погледнете си вашите партии. Като председател от 6 години съм свикнала да се опитват да ми разбият партията и парламентарната група. И тук има едни от дясно, и да не казвам къде другаде. Недейте да се опитвате и вие, аматьори сте в тази посока“, заплаши Нинова.

„Г-жа Нинова каза, че сме аматьори в разцеплението на групата на БСП. Изобщо не ни интересува групата на БСП. Това, което ние виждаме, е че в БСП във всеки момент, в който някой гласува различно, вие му вземате главата“, каза Асен Василев.

От залата се чу скандиране на името на Явор Божанков.