Генчовска

„Изцяло „за“ мерките сме – да не звучим като някакви меки съюзници в ЕС, но тази част не може да си я позволим – вноса на петрол и на газ от Русия“.

Думите са на премиера Кирил Петков, произнесени в кулоарите на Народното събрание на Република България. Датата – 8 март.

Тогава Петков още заяви, че нашата страна би имала „огромни затруднения“, ако се стигне до санкции, като все пак има възможности този риск да се управлява, но те са свързани с трайно намаляване на износа на ток, което не е добър вариант за европейския пазар.

И натърти, че България не е единствената страна от ЕС, която не може да си позволи спиране на вноса на петрол и на газ от Русия.

Виж още:ЕС ще увеличи временно покупката на газ от Русия чрез готови да платят в рубли страни, за да компенсира България и ПолшаЕвропейският съюз ще увеличи временно значително покупката на руски газ през държавите, готови да пл…Apr 28 2022skafeto.com

Премиерът за кризата с газа: Пращам хора в Брюксел, за да ни кажат как ще се действаУтре вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и енергийният министър Александър Николов от…Apr 27 2022skafeto.com


loading...