пирогов цигара

Взривът в инсталацията за подаване на кислород, който предизвика пожар в „Пирогов”, е възникнал, след като един от пациентите запалил цигара. Това сочи все още непотвърдена информация, разпространена от Нова телевизия.

Мъжът, който вероятно е предизвикал пламъците, имал тежки чернодробни проблеми вследствие на прекомерна употреба на алкохол.

Припомняме, че при инцидента починаха двама мъже – на 55 и 68 години.

Незлонамерена човешка грешка е най-вероятната причина за трагичния инцидент с кислородната система в „Пирогов“, който доведе до смъртта на двама души. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев в сутрешния блок на БТВ.

„Не е минало без човешка намеса“, каза той и уточни, че не се касае за злонамерен акт. Ще има следствие и ще се установи по безспорен начин причината, увери Дончев.

Той допълни, че инженери ще обследват още в сряда конструкцията на сградата, за да е сигурна първоначалната оценка, че тя не е нарушена. Първоначалните оценки на всички специалисти са, че сградата не е опасна.

Междувременно се появи и друга версия за трагедията.

„Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал пожара, са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние“, каза заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски

„Работим в момента по установяване на причините на инцидента. Текат процесуалноследствени действия под ръководството на Районната прокуратура. Работим и по версията за взрив на кислородна бутилка“, каза пък вътрешният министър Младен Маринов.

Вижте още:Кошмарни подробности за загиналите в „Пирогов“, появиха се кадри от взривената стая (СНИМКА)Загиналите в „Пирогов“ мъже са били в непосредствена близост до гръмналата кислородна бутилка. Едини…Nov 27 2019skafeto.com

В „Пирогов“ е било ад, България се е разминала с национална катастрофа с много труповеДвама тежко болни мъже – на 55 и 68 години са загиналите при пожара в „Пирогов“. Огънят е пламнал ок…Nov 27 2019skafeto.com

Страшен пожар в „Пирогов“, двама изгоряха, много са евакуираниГолям пожар избухна на територията на УМБАЛСМ „Пирогов“. Огънят е тръгнал около 4 ч. тази сутрин от …Nov 27 2019skafeto.com

loading...