Пиян шофьор на училищен автобус

Пиян шофьор на училищен автобус е катастрофирал в района на училището в Брезник. При пътния инцидент е пострадало 9- годишно дете, предава БНТ.

В Районното полицейско управление в Брезник е подаден сигнал за автобус, който катастрофирал, удряйки два паркирани автомобила. Инцидентът е станал в района на местното училище вчера.

При изпробване на водача с техническо средство за алкохол са отчетени 1,30 промила. Катастрофиралият автобус е трябвало да върне учениците по домовете им в близките села след края на учебния ден. Пострадало е 9-годишно дете, което се е качило в автобуса по-рано от останалите ученици.

Детето е с хематом и след преглед в болницата е било освободено за домашно лечение. Започнато е бързо производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

„Детето е добре и днес е било на училище“, съобщи директорът на Средно училище „Васил Левски“ в Брезник Лина Симеонова.

„При маневра в района на училището, автобусът е ударил два паркирани автомобила. При проверката на водача за алкохол са отчетени 1.3 промила. Училището няма свой автобус, за превоз на учениците е била наета външна фирма, а шофьорът причинил пътния инцидент е замествал титуляра, който е болен от Covid- 19“, разказа директорът на училището Лина Симеонова.

Още от България


loading...