Плевнелиев

„В деня, в който бях избран за президент на България, всички големи медии в Скопие написаха, че българите са избрали македонец за президент“, разкрива в своя статия за в. „24 часа“ президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Роденият в град Гоце Делчев политик разяснява, че дори тогавашния македонски президент Георге Иванов го имал за македонец и даже го обвинил, че потъпква паметта на предците си.

„В честен разговор с президента на Македония Георге Иванов бях шокиран, когато разбрах, че той наистина вярва, че дядо ми е македонец. Той ме обвини, че съм забравил наследството на моите деди, които той откровено вярваше, че са “македонци”. Трудно е да се разбере такова ирационално поведение, но лично съм свидетел на това“, пише още Плевнелиев.

Плевнелиев: Македонският президент наистина вярваше, че и аз съм македонец
Росен Плевнелиев по време на официалната си среща с македонския президент Георге Иванов. В частен разговор Иванов го обвинил, че е забравил наследството на дедите си

В статията си той призовава София да прояви дипломатичност и да вдигне ветото над процеса за присъединяване на Македония в ЕС, срещу което Скопие да даде гаранции, че ще предприеме незабавни реформи.


loading...