Плевнелиев

Президентът от 2012-а до 2017 г. Росен Плевнелиев изрази разочарование от заявките за конфронтация и кратък живот на Народното събрание при първото заседание на парламента днес. Той обвини и наследника си като държавен глава – Румен Радев, в неспазване на Конституцията и популизъм.

„Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане – за мажоритарен вот“, каза пред bTV в кулоарите на парламента Росен Плевнелиев.

„Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, допълни той.

„Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм“, на мнение е Плевнелиев.

По отношение на словото на президента Румен Радев той коментира, че е изрекъл „тежки думи“, а също е имало и конфронтация с управляващите.

„Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията. Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава“, заяви Росен Плевнелиев.

Виж още:Президентът предупреди депутатите: Безпринципна коалиция може само да задълбочи кризатаПрезидентът Румен Радев направи обръщение в началото на първото заседание на новото – 45-о Народно с…Apr 15 2021skafeto.com


loading...