Плевнелиев БТВ

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът на България в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев заяви, че крайната цел на Москва е президентска република в България. Той направи коментара по време на форум за киберсигурност в София.

Плевнелиев е един от посочените от ГЕРБ, които ще разговарят с партиите за формиране на правителство, напомня БНР.

Бившият президент припомни няколкото случаи, в които е можело да се открие руска намеса в България, като през 2015 г. кибератаката по време на изборите: „Благодарение на тяхната игра ще се озовем като президентска република, а това е крайната цел на Москва. Един силен човек в България – и сме дотам“.

Според Росен Плевнелиев в момента се води не само война с оръжие, но се води и енергийна, пропагандна и информационна война.

„Има риск, има заплаха. Ние сме във война. Отворете си очите, уважаемо българско правителство. Войната се води. Тук в парламента да седнем и най-после наистина да направим тези необходими действия и да се държим като сериозни хора, защото видяхме, какво се случи в Крим, който е Украйна – това може да се случи и в България“.

Виж още:Плевнелиев прие да е спасител, видя се като архитект на експертното правителствоКонтактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа сл…Oct 4 2022skafeto.com

Плевнелиев горд със себе си: Успях да вбеся Путин за по-малко от минутаПрезидентът между 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев се срещнал спонтанно с руския държавен глава В…Sep 5 2022skafeto.com