пловдивчанин тръба

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване, съобщиха от пловдивската пожарна.

Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево в Пловдив. Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ, пише Дир.бг.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна бе и помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигна с багера си и разкопа пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците. Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж. Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания.

Още от България