пожар ковид

Пожар се е разразил в една от стаите на Ковид отделението в УМБАЛ „Медика Русе“ към 4 ч тази сутрин. Инцидентът е причинен от пациентка, поставена на двоен източник на кислород, която е свалила маската си. След това жената е взела запалка, с която е започнала да търси изтърван предмет под леглото, съобщиха от лечебното заведение.

Близостта на огъня до кислорода е възпламенила маската и е предизвикала пожар. Благодарение на бързата и адекватна реакция на дежурния екип от лекар, две медицински сестри и санитар, пожарът е овладян бързо, чрез пожарогасителите в лечебното заведение и вода.

За навременната реакция е помогнала и пациентка от съседното легло, която моментално е дръпнала въженцето на алармената система за връзка с персонала, пише Дир.бг.

При пожара в помещението са обгорели част от леглата, стените и уредите. Четиримата пациенти, които били в стаята, не са пострадали. Те са изведени от персонала в други стаи.

На място веднага са пристигнали екипи на противопожарната служба и на полицията. На място е бил и заместник-кметът на Русе Димитър Недев.

Ръководството на болницата обмисля да издаде заповед, при постъпване в лечебното заведение, на пациентите да не се разрешава да носят запалителни средства.

От УМБАЛ „Медика Русе“ напомнят, че с кислорода трябва да се внимава много, защото въпреки, че е животоспасяващ газ, той и активно поддържа горенето.

Виж още:Личните лекари настояха за пълен локдаун в СофияВ момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагично, има пълно объркване на потоците и…Oct 13 2021skafeto.com


loading...