позиция Пайнер

Музикалният продуцент на „Пайнер” Михаил Бургуджиев публикува позиция на музикалната компания относно евентуалното затягане на мерките заради новия бум на коронавируса, пише lupa.bg.

Пълният текст без редакторска намеса:

ПОЗИЦИЯ на Музикална компания “Пайнер“ и Телевизия “Планета“

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в България и увеличените регистрирани случаи на Covid-19 в страната, бихме искали да изкажем позиция, че налагането на по-строги рестрикции, като ограничаване на работното време или пълното затваряне на заведенията и развлекателните обекти на територията на Р България, не е наложително.

Фактите сочат, че тези обекти не са огнища на разпространението на новия вирус, защото до момента в нито едно от тях няма регистрирано такова. Отминалият летен сезон категорично показва, че можем да работим и се справяме успешно в условията на коронавирус.

Основание за това са личната отговорност и дисциплина на собствениците и служителите им, както и инвестициите, направени в посока оборудване, спазване на мерките за дезинфекция и социалната дистанция. По този начин се гарантира здравето на всички посетители и ограничаването на коронавирусната инфекция.

Вярваме, че информирането на обществото за потенциалните рискове и опасности, дисциплината, дезинфекцията, дистанцията и контролът за тяхното спазване са в основата на правилния подход към справяне с коронакризата в настоящия момент.

Всички допълнителни ограничения и рестрикции, относно работата на заведенията и развлекателните обекти в България, биха довели до сериозни икономически последици.

Голяма част от българското население е заето в този сектор и доходите му зависят от неговото функциониране. Затова призоваваме и апелираме за мерки, съобразени, както със здравето на населението, така и с неговото социално-икономическо състояние.

Уверени сме, че всички ние осъзнаваме сериозността на ситуацията и всеки от нас ще положи необходимите усилия за справяне с новата вълна на Covid-19.

loading...