покушение доган

Няколко опита за покушение е имало срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган – и преди, и след 2013 година. Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Ерджан Ебатин.

За първи път официално той обясни, че освен атаката срещу него на 19 януари 2013 г, когато на VIII Национална конференция на ДПС Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Доган, е имало още един опит за покушение с автомат „Калашников“ – в Бояна.

„Това беше веднъж на излизане в Бояна – с „Калашников“, после го откриха“, обясни Ебатин, но не пожела да каже за коя година става въпрос.

Той бе категоричен, че „г-н Доган сам не си е поставил охрана на НСО, тъй като и партньорските служби и Българското разузнаване говорят за опасност към него“.

„Става дума за вота на 500 000 български избиратели. Не е заради самия Ахмед Доган. Става въпрос за избирателите на ДПС“, подчерта депутатът от ДПС и обясни, че на самият Ахмед Доган не му е приятно 11 години да не излиза никъде.

„Той не може да остане без охрана, вероятно ще има частна охрана. Не се охранява Доган, а суверенитетът на България“, категоричен бе Ебатин.

Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който в официално изявление от Министерски съвет говори за депутата Делян Пеевски като „Шиши“.

„Уличен език, който не подхожда на нито един държавник. Когато се говори за Делян Пеевски, понеже той е един добър бизнесмен, развива бизнес не само в България, а и в Китай и Дубай, доколкото съм запознат.

Пеевски има бизнес усет и не можеш да обвиняваш един човек за неговите качества. Аз съм убеден, че заради неговите качества, той ще работи независимо с всички други кабинети. Към богатите и успешните, когато хората нямат доходи, гледат по различен начин“, подчерта той.

Депутатът Ерджан Ебатин коментира и акцията на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов в парк „Росенец“.

„Винаги в дясното политическо пространство аргументите завършват на личностно ниво. Затова се разцепиха и не можаха да бъдат никога градивен субект в политическия живот на страната. Винаги са били генератори на нестабилност“, каза той.

И смята, че ако плажът е бил на някой друг, никой не би проявил интерес да бъде там и обясни, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е искал да предизвика асоциация с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Депутатът беше категоричен, че плажът на „Росенец“ може да бъде сцена за политически продукт. „Когато атакуваш някой персонално, означава липса на аргументи. Би трябвало да атакуваш ДПС по отношение приоритетите и програмата. Защо не атакуват ДПС и Доган, че първи той заложи стратегически за визия на развитие на страната, за влизане в НАТО, в ЕС“, попита той.

Ебатин коментира, че от първия ден на протестите ДПС е заявило, че е за „демонтаж“ на управлението.

Виж още:Доган от „Росенец“: Гордея се със симпатизантите на ДПС!Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодариха на …Jul 11 2020skafeto.com

Ахмед Доган отглеждал рози и био домати в РосенецПочетният лидер на ДПС Ахмед Доган ще бъде в луксозната вила в парка „Росенец“ утре по време на т.на…Jul 11 2020skafeto.com

Христо Иванов се озъби на АЛДЕ заради ДоганЛидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” Христо Иванов изрази днес в пи…Jul 16 2020skafeto.com


loading...