полети по Черноморието силен летен сезон Клошари ол инклузив Летният сезон хотелиери бежанци

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Огромен ръст на броя полети по Черноморието отчита служебният министър на туризма Илин Димитрова за предстоящия летен сезон и към двете аерогари на изток – Варна и Бургас. Особено в сравнение с периода на пандемията, скокът е с близо 50 на сто, като четвърт от увеличението се чака за този месец на база на миналогодишните показатели.

Според прогнозите на министерството, разкрити от отговор на Димитров към народния избраник от Бургас от ПГ на Продължаваме промяната – Демократична България Димитър Найденов, чужденците се отправят предимно към курортите на север – край Варна, докато българинът традиционно залива Южното Черноморие.

Ето и какво е разпределението на очакваните полети към двете летища:

От 807 планирани курса, цели 521 са заявени към морската столица, а 286 – за Бургас при подобен брой и миналата година за месец май.

„Интерес към почивка на север в крилото на сезона продължава да има от Германия със 174 полета на летище Варна, от Великобритания – с 57 полета, и Полша“, констатират данните от Фрапорт от ведомството на Димитров.

Налице били и всички обстоятелства да се говори за удължаване на летния сезон у нас чак до октомври – нещо немислимо по време на двете пандемични лета. Сега, например, вече имало заявени цели 250 полета към Бургас през десетия месец, при едва 151 през 2022 г. и 127 през 2019 г.


loading...