Полина Паунова и Генка Шикерова

Журналистките Полина Паунова и Генка Шикерова разказаха какво се е случило вчера на Националната конференция на ПП ГЕРБ в „София тех парк“, където се стигна до ескалации и сблъсъци.

Паунова разказа пред БТВ, че първо докато е снимала някой й е избил телефона в гръб. Тя тръгнала след мъжете, които са го направили, но те избягали, а после ги видяла вече с баджове с партийни стикери на дрехите им зад огражденията, където са стояли привържениците на ГЕРБ.

В това време журналистът Генка Шикерова снима няколко видеа, а Паунова е продължила да снима конференцията и обстановката, по време на което телефонът й е избит още два пъти.

Момчето – което тя снима, й посяга да й вземе телефона.

Двете журналистки са разучили какви са тези мъже, но от партия ГЕРБ са им казали, че са им крали стикерите на конференцията.

„Ти си провокатор“, й казали мъжете, „щом три пъти ти избиваме телефона и пак снимаш“. Те общували с хора с радиостанции, които по думите им са охрана на събитието.

Полина Паунова се е свързала с шефката на пресцентъра на Бойко Борисов Севделина Арнаудова (б.р. –вече е била с депозирана оставка), която й казала, че на конференцията има провокатори, те са уведомени, но не знаят кои са.

По-късно Паунова дала и показания, откъде разбрала, че все още не е започнато разследване.

ГЕРБ се разграничи изцяло от охраната и провокаторите и посочи, че фирмата, която охранява събитието е към София тех парк и те са го наели заедно с услугата.

По-късно евродепутатът Андрей Новаков също коментира как е протекла охраната на конференцията на ГЕРБ.

„Ние не сме охранителна фирма – наели сме място в „София тех парк“, в което се включва и охраната, не ни е работа да знаем как ще се пази дневния ред“, каза категорично той. Той заяви, че никой от ръководството на ГЕРБ не би издал нареждане „да се блъскат журналисти и особено дами“.

„Никъде ли не трябва да се събираме или трябва да се качим на Бузлуджа“, попита риторично Новаков.

Той повтори, че никой не познава провокаторите и само две минути преди сблъсъците премиерът Бойко Борисов е предупредил от трибуната, че да не се поддават на провокации. „Очевидно не са взети достатъчно мерки“, призна обаче евродепутатът.

Виж още:Младежът, който прекъсна Борисов! И гадовете, които нямат нищо общо с ГЕРБ (освен с пиара на ГЕРБ)„Казах „Браво, Бойко!“, „Набий го на всички, набий го на всички прости хора“. Нестор Арсенов обясня…Aug 6 2020skafeto.com

ГЕРБ: „Осемте джуджета“ ли? Какво толкова… Българинът по правило си е схемаджияЕдва ли има човек, който да не е ясно с огромния скандал „Осемте джуджета“, разкрит от Антикорупцион…Aug 6 2020skafeto.com

Слави Трифонов потопи ГЕРБ след конгреса: Изчезвайте, носите само вреди, лъжи и срамИзключително критичен пост публикува Слави Трифонов след провелата се извънредна национална конферен…Aug 5 2020skafeto.com

ГЕРБ: „София Тех Парк“ осигури охраната! „София Тех Парк“: Този не е наш!Мъжът, който нападна и отне телефона на журналистката от „Свободна Европа“ Полина Паунова по време н…Aug 5 2020skafeto.com

loading...