породисто коте

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

История с щастлив край – красиво породисто коте беше спасено в столичния квартал Зона Б-5, след като стопаните му го изхвърлили заедно с клетката, съобщи БНТ.

От телефонно обаждане Силвия Стойчева – собственик на приют и хотел за котки, разбира, че между блоковете е намерено изоставено животинче. Веднага тръгва и след половин час женското британско коте е вече е на топло.

„Оказаха се прекрасни момчета от СОТ, които са видели котето. Клетката е била отворена и са видели котето свряно в ъгъла на блока до едни страшни боклуци. Прибрали са го и ние отидохме да го вземем, защото е видимо домашно животно, което няма да оцелее и една минута навън“, разказа Стойчева.

Първоначално тя допуска, че животното или е болно и са били нужни големи средства за лечение, или че е проявило някаква агресия.

На другия ден го води във ветеринарна клиника.

„Слава Богу, котето е абсолютно здраво, успяхме да пуснем пълна кръвна картина и биохимия, дори ехограф на бъбреците и кардиография, освен това ще я кастрираме“, допълни Стойчева, която уточни, че то е остане там няколко дни.

Тя обаче уточни, че веднага са се появили много кандидат-осиновители и вече са избрани едни от тях.

Според ветеринарите котето, което е кръстено Габи, но я наричат още и Козета – като героинята от „Клетниците“, е на около годинка.

Според Стойчева подобни случаи на изоставени животни са често срещани в нейната практика.

Още от България