Радев втори мандат

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който бе на посещение в Козлодуй, предава Епицентър.

Радев заяви, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като „възторжен фен на премиера“.

„Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично в приоритетите в управленските политики на премиера да не са интригите“, каза президентът.

По повод замесването и на неговото име в последните записи президентът призова да се прегледат репортажите от периода, за който става въпрос. По думите му това ще даде отговор на въпроса автентични ли са записите.

Държавният глава говори и за скандала около неговия съветник Пламен Узунов. „Както виждате, аз не бързам със своите действия по отношение на г-н Пламен Узунов, защото ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при тази очевидна тенденциозност на прокуратурата и то с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри. Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И точно този казус е много по-важен, отколкото действията на самия Пламен Узунов, които може да реши само и единствено съдът“, каза той.

За врътовръзката си на цветя Румен Радев заяви, че е поканен на празник в Белоградчик и сподели, че на празник трябва да се ходи с празнично настроение. „Рано или късно скандалите ще спрат“, добави той.

Радев коментира и проектът АЕЦ „Белене“. „Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България… Трябва да бъдат взимани решения навреме, защото те са важни. Засега ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност. Тя е почти 1/3 от енергийния микс в България. Важно е да намери най-накрая отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа. Всеки ден закъснение е пагубен за проекта“, заяви държавният глава.

В Козлодуй Радев се срещна с кмета на града Маринела Николова и представители на местната власт. Малко по-късно държавният глава ще проведе среща и с ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ и ще посети съоръженията на територията на централата.

Виж още:Радев: Властта крачи към пропастта. Борисов създава имидж на мутренска държава! Да не се показва!„Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ние имаме пробив в сигурността и то на…Jun 26 2020skafeto.com

Радев в атака: Прокуратурата дава тон за погазване на закона и подпомага кризисния пиар на Борисов„Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона – те не спазват следствената тайна, произвол…Jun 24 2020skafeto.com

loading...