Последният печели

В предаването „Последният печели“ от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети.

Това се казва в официално изявление на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, предава Новини.бг.

Повод за реакцията на шефа на обществената телевизия е цитат на световно известния шахматист Боби Фишер в предаването „Последният печели“, излъчено по БНТ на 23 февруари 2021 г.

Ето какво още пише в изявлението на Емил Кошлуков:

„Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи. Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично.

В лично качество и от името на Българската национална телевизия поднасям най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка.

Ясно заявявам, че ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, нито за насаждане на омраза и разпалване на вражда.

Още веднъж поднасям извинения на всички засегнати лица и страни“, завършва Кошлуков.

Виж още:Съдят Орлин Горанов и БНТ заради изказване на шахматиста Боби ФишърОрлин Горанов и БНТ попаднаха в епицентъра на грандиозен антисемитски скандал, който доведе до искан…Feb 24 2021skafeto.com

Шеф на РЗИ спрял концерт на Орлин Горанов с телефонно обаждане, заплашвал с полицияСкандално отменен концерт на Орлин Горанов и Еделина Кънева във Видин е тема №1 в крайдунавския град…Feb 11 2021skafeto.com

Мишо Билалов: Орлин Горанов ми взе шоутоБившият Мистър „Стани богат” Михаил Билалов е бесен на Орлин Горанов, който само след няколко дни ще…Sep 5 2020skafeto.com

loading...