починали българи

В петък висш представител на нашето Външно министерство е връчил на посланик Анатолий Макаров нота за изгонване на един от общо осемте първи секретари на мисията на Москва, както и на служител в Търговското представителство.

По информация на Нова тв от разследването, един от изгонените се е интересувал от слабости в българската система за гражданска регистрация. Търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина.

След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас. В официално становище на Москва от събота се казва, че действията на България са „провокация“ и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Виж още:Шпионският скандал се разраства! Руските дипломати имат 48 часа да напуснат странатаШпионският скандал се разраства! 48 часа да напуснат България имат двамата руски дипломати, за които…Jan 24 2020skafeto.com

Двама руски дипломати са шпионирали за изборите и енергетиката, МВнР привика руския посланикВ момента писмата от прокуратурата за двамата руски дипломати, срещу които са събрани доказателства …Jan 24 2020skafeto.com

loading...