Почина бащата на Румен Радев

Георги Радев, бащата на президента Румен Радев е починал днес. Тъжната новина съобщи от Смолян премиера Бойко Борисов, който призна, че се е чул с държавния глава, за да изкаже съболезнованията си.

В началото на март бащата на президента бе приет във ВМА. Предполага се, че има коремен проблем, тъй като при приемането в болницата е бил преглеждан от коремни хирурзи.

Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил, заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов.

„Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да уморим народа. Като някоя дърта свекърва, ама злобна. Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил той“, добави Борисов по повод изявлението на президента за удължаването на извънредното положение.

„Предложих да се удължи извънредното положение, защото сред депутатите вече има болни, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере парламента, обясни Борисов. Ами ако след 1-2 седмици не можем да съберем парламента. На третия ден, в който кажат: „Надолу сме“, махаме. Дори парламентът да не го приеме, министърът на здравеопазването ще отмени всички заповеди“, подчерта премиерът.

„Хората се стегнаха и днес на поточните линии по 100 000 такива очила, които ние сме предплатили на Китай, те са за хората на първа линия. Шлемовете са за най-рисковите места. Всичко това се чака с години”, поясни Борисов.

„Вкарваме ги в лабораториите. Маса колеги са ми заявили. Освен за вътрешния ни пазар, като съпричастност ние ще им даде“, каза още Борисов. По думите му се задава стокова търговия и страните вече ще плащат с каквото разполагат.

„Вкарваме ги в лабораториите. Маса колеги са ми заявили. Освен за вътрешния ни пазар, като съпричастност ние ще им даде. По думите му се задава стокова търговия и страните вече ще плащат с каквото разполагат.

Виж още:Румен Радев: Мизерията не е спасение! Скоро гладът може да надделее над страхаПравителството дължи на обществото отчет за първия месец на извънредното положение, заяви в изявлени…Apr 3 2020skafeto.com


loading...