Почина фелдшерът

Почина фелдшерът от шуменската Община Каолиново, от когото тръгна заразата и дори се образува второ огнище на COVID-19 в областта, съобщи БНТ.

Вчера издъхна и съпругата на 80-годишния медик.

Както вече стана ясно, фелдшерът преглеждал без предпазни средства хора от съседната Община Венец.

Той лекувал пациенти с ясни симптоми на COVID-19, но вероятно е подценил опасността, затова е предписвал лечение с чай и аспирин.

„Опитахме се да го убедим да влезе в болница, но той отказа категорично. Първите дни хората криха, че са били контактни“, коментира пред БНТ кметът на Община Каолиново Нида Ахмедов.

80-годишният мъж отказал да подпише предписанието за карантина. Медикът е заразил и семейството си по време на голямо тържество. Самият той се е инфектирал, докато преглеждал болни хора от Изгрев, и след това е предал заразата в община Каолиново.

Двамата със съпругата му все пак са били настанени в болница, но сами взели решението да я напуснат, преди да са напълно излекувани.

В общината има още един нов случай на заразен възрастен мъж, който е бил контактен с фелдшера. Общо 46 са заразените с коронавируса. Сред тях има и деца.

Освен в селата Изгрев, Тъкач, Климент и Наум, вече има заразени и в Средковец, Сини вир, Каолиново и Шумен.

Виж още:Лошо! Плашещ антирекорд – 132 заразени, шестима починали, в София К-19 коси наредОт здравно министерство излязоха с официални данни за новите заразени и жертви от коронавирус в стра…Jun 19 2020skafeto.com

loading...