правителствен самолет

България ще има нов правителствен самолет! Правителството прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

Припомняме, че технически проблем с малкия правителствен самолет „Фалкон“ имаше в средата на ноември – навигационната система на самолета, който е на почти 20 години, бе изключила при захода за кацане към Летище София. Тогава на борда му бе и премиерът Бойко Борисов.

Това бе пореден инцидент с правителствения самолет. Предходният беше от април тази година. Тогава при кацането на летището в Брюксел самолетът спука гума.

През февруари 2015 г. пък на правителствения „Фалкон“, на чийто борд отново бе премиерът Бойко Борисов, се наложи да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът му не се беше прибрал при излитането за Брюксел.

Виж още:Приземиха аварийно Фалкона на Бойко БорисовПриземиха аварийно Фалкона на Бойко Борисов. Малкият правителствен самолет с министър-председателя н…Nov 15 2019skafeto.com

Хърватски вестник: Курц дойде с билет – икономична класа, а Борисов – с Airbus за 150 пасажериБългария, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни членки на ЕС. Австрия пък е сред по-бог…Nov 22 2019skafeto.com


loading...