https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Две знакови фигури в ГЕРБ едновременно и категорично се изляха във фейсбук, че правителство с мандата на ПП няма да има. „След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: „Вратата е ей там“, написа в петък вечерта лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Вчера депутатът отцепник Радостин Василев разпострани запис от Национален съвет на „Продължаваме промяната“, на който се чува как Кирил Петков казва как Десислава Атанасова е била пренебрегната заради Мария Габриел при избора на кандидат-премиер от ГЕРБ.

„Отделно в ГЕРБ има доста голямо напрежение и завист. Примерно човек като Деси, която доста се бие тука в калта – изведнъж идва Мария Габриел от Брюксел и ще става премиер – това всичко се случва.“

Публикацията на Десислава Атанасова най-вероятно е препратка към случката от миналата година, когато автобусните превозвачи протестираха с искания акцизът на горивата да се намали и се срещнаха с тогавашния министър-председател Кирил Петков, а той им каза: „Вратата е ей там!“

Половин час след публикацията на Атанасова и колегата ѝ Делян Добрев коментира изтеклите записи:

„4:30 часа измами, далавери, преврати, предателства, ориенталска култура… Питат ме: – Да не им се размине? – Няма!“.

Тази сутрин в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че записите на Василев са равностойни на снимките с кюлчетата и шкафчетата. „Що? Щото е същият монтаж! Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и видяхте за две години какво се случи. Целта на Радостин Василев е подобна – след четири години едно и също нещо“, каза той.