чата между Румен Радев и Пламен Бобоков Прокурорската атака срещу Румен Радев НСО панорама молдова гешев Бойко Борисов

Прокурорската атака срещу президента Румен Радев може и да няма конституционни основания, както обясняват експертите, но със сигурност има причина да разклатят почвата под краката на държавния глава, пише „Уикенд“.

Според изданието президентът е „взет на мушката” на властта не заради нарушения на закона или „държавна измяна”, а заради намеренията му да сформира нова партия, конкурентна на управляващите.

Още от началото на 2019 г. плъзнаха слухове, че Румен Радев стяга редиците със свои хора и се готви за новия проект. Близки от обкръжението му на „Дондуков” 2 също не отричали, че там „се готви нещо”. Точно преди една година Румен Радев сам обяви, че „би подкрепил нов политически проект”.

Той самият сформира Съвет за стратегическо развитие на България, който и до ден днешен не е ясно какви точно функции изпълнява. Но още от зараждането му стана ясно, че там са част от хората, на които Радев ще разчита. В него влизат бившият началник на кабинета Иво Христов, заместинът му Калоян Методиев, икономистът Румен Гълъбинов, енергийният експерт Еленко Божков, Александър Маринов, Живко Георгиев и др.

„Процесът по подготовката на бъдещата партия доста е напреднал и затова управляващите взимат превантивни мерки малко да постреснат Радев”, коментират пред „Уикенд” запознати с политическите му намерения.

Високият рейтинг на президента също притеснявал властимащите. Никой от конкурентите му обаче не предвидил, че показната атака срещу него ще повиши още повече обществения имидж на Радев.

В кулоарите на парламента се говорело, че и интелектуалците от сдружение „Единение”, начело с акад. Стефан Воденичаров, също гравитират около президента и ще станат част от бъдещата формация.

Преди броени дни те избухнаха и разпространиха в медиите гневно обръщение, че „вземат нещата в свои ръце, защото държавата е много зле”.

По информация на „Уикенд” на 3 март тази година предстои сдружението да прерасне в партия. Най-вероятно точно това ще е формацията, на която Радев ще бъде таен патрон, затова властимащите се опитват да го препънат, преди да е набрал прекалено голяма скорост, пише още седмичникът.

Вижте още:
Адвокат Екимджиев: Искат Румен Радев на къса каишкаСлед като ни показа по време на кампанията за неговото назначаване, че не разбира основни принципи н…Jan 28 2020skafeto.com

Президентът Румен Радев: Надежден гарант ли е Конституцията?Днес търсим отговор на въпроса дали Конституцията ни гарантира с достатъчна надеждност правата на ли…Jan 16 2020skafeto.com

Възходът на Румен Радев и защо има право да говори от името на народа„Възходът на Румен Радев и защо има право да говори от името на народа“ е коментар на Александър Сим…Jan 8 2020skafeto.com


loading...