предложения кабинет

Шансът за така предложения кабинет е по-малко от 1% заради омразата към ГЕРБ, заяви в интервю за БНР Делян Добрев, който е номиниран за министър на енергетиката в проектокабинета на Даниел Митов.

Добрев смята, че няма смисъл да се чакат седемте дни, какъвто е разписаният срок за реализиране на връчения мандат за съставяне на правителство. Трябва в рамките на днешния, утрешния ден и петък ръководството на ПГ на ГЕРБ да се опита да води преговори, но е малка вероятността отнякъде да получим подкрепа, отбеляза той.

Делян Добрев е на мнение, че ако не се получи парламентарна подкрепа, мандатът трябва да се върне в понеделник, без да се подлага на гласуване, защото по думите му е безсмислено.

„Ще преговаряме най-конструктивно и добросъвестно. Може би останалите политически сили в парламента ще се опитат да го превърнат в бутафорни преговори и подигравка, но това няма да е подигравка с ГЕРБ, а с Конституцията“, коментира Делян Добрев в предаването „Преди всички“.

Относно приключващите конкурси в сферата на енергетиката, за които лидерът на БСП Корнелия Нинова твърди, че са „окопаване на ГЕРБ“, Добрев поясни, че те са в изпълнение на законопроекти както на ГЕРБ, така и на БСП, „приети още преди две години“. От новоназначените фигури той познава добре единствено Валентин Николов.
„Останалите членове на бордовете нито съм ги виждал, нито ги познавам.“

Назначенията и конкурсите текат в последните 3-4 месеца, те не са от периода около изборите, уточни той.

Запитан как изглежда за него новият парламент Добрев изтъкна, че агресията към ГЕРБ е единственото, което действа като спойка между отделните партии.

„Прилича ми на парламента през 2014 година, когато беше кабинетът Орешарски. Същата агресия има, каквато имаше тогава.“

Като първа реабилитация за себе си „след измислените скандали и компромати, които се вихреха около мен“, Добрев определя осъждането на Елена Йончева, а втората – изборната победа в Хасково.

Виж още:Борисов обяви номинациите в кабинета на Митов и отсече: Куцук, куцук, ама главата ми е здраваПремиерът в оставка, отпуск и болничен Бойко Борисов свика заседание на коалицията ГЕРБ-СДС в болниц…Apr 20 2021skafeto.com

Борисов: Ората ми викаха – не оди да риташ топка, обаче акъл не растеМалко след като представи проектокабинета си от заседателна зала в столичната болница „Софиямед“, ми…Apr 20 2021skafeto.com

Нинова към новите партии: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира„Пет пъти предупредихме, че моделът „Борисов“ в момента се окопава. Пет пъти подадохме ръка на новит…Apr 20 2021skafeto.com


loading...