председател на ЦИК

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това обяви премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата.

Борисов посочи, че е видял вчера как се споглеждат партиите на консултациите при президента Румен Радев. От своя страна Красимир Ципов заяви: „Честит празник и от мен. След като приключиха консултациите стана ясно, че има само една единствена кандидатура за председател на ЦИК. След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден си позволих да помоля премиера да свикаме заседание тази сутрин, за да анализираме така създалата се ситуация.

Вчера станахме за пореден път свидетели на това, че всички други партии решиха да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура за председател на ЦИК, защото сме доказали, че се отнасяме изключително отговорно. Отиваме на предсрочни парламентарни избори. Сметнах, че е необходимо да представя моята позиция пред управителния орган на партията. Не се страхувам да председателствам колективния орган ЦИК“, заяви още той.

Предложението на ГЕРБ-СДС за председател на ЦИК –  Красимир Ципов, беше единствената номинация за поста. Така показахме, че сме готови да носим отговорност, обясни Ципов. Самият той е предложил на партийното ръководство да се преосмисли издигането на кандидатурата му, след като по време на консултациите при президента се е видяло, че около нея няма консенсус.

Предложенията за членове на ЦИК от ГЕРБ са Димитър Димитров, Георги Баханов и Йорданка Ганчева.


loading...