предсрочни избори

Какви са нагласите на българите за предсрочни избори? И колко хора биха дали своя вот, ако новите избори са през лятото? Отговорите на тези въпроси дава проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“. Проведено е сред 1053 лица над 18 г. в страната в периода 16 – 23 април 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ГЕРБ биха получили около 21,1% от гласовете, а „Има такъв народ“ около 20,3%. БСП са трета политическа сила със 16,5, следвани от „Демократична България“ с 11,9%, ДПС и „Изправи се, мутри вън“.

Горещо проучване: Разликата между ГЕРБ и ИТН е под 1% при избори през лятото

Горещо проучване: Разликата между ГЕРБ и ИТН е под 1% при избори през лятото

В момента има висока политизация на обществото, а доверието в новия парламент е два пъти по-високо от това към стария. „Наблюдаваме политически оптимизъм, хората са дали своя глас и имат усещане, че са представени политически“, казва социологът Добромир Живков, който обаче отбелязва, че данните са преди депутатите да бламират своето заседание в сряда.

Проучването финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“ проведено сред 1053 лица над 18 г. в страната в периода 16 – 23 април 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Виж още:Борисов на Велика сряда: За шепа пари предадоха Господ, а тези предадоха народаПравителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на май. То…Apr 28 2021skafeto.com

Борисов: Искат да гарантират победа на Румен Радев! Радвам се, че Слави е жив и здравПромените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на Румен Ра…Apr 27 2021skafeto.com


loading...