Eдна евентуална президентска партия не би била особена заплаха за БСП, а по-скоро удар срещу ГЕРБ. Тази теза защити лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Поводът са коментарът и напрежението между властта и държавния глава Румен Радев, след като той сне доверието си от кабинета, а след това се заговори упорито, че ще прави своя парти. Лидерът на БСП допълни, че към момента няма каквито и да било данни Радев да има подобни планове.

„Аз мисля, че това са спекулации. Нямаме подобни индикации“, посочи Корнелия. Според Нинова обаче дори и президентът да направи партия, тя не „би дръпнала половината избиратели на БСП“.

Нинова допълни, че левицата подкрепя всички последни протести срещу властта, като обвини правителство, че нямат спирачка, за да запазят властта, а накрая призова за обединение срещу диктатурата. Тя коментира и забраната на САЩ към съдия Андон Миталов, като според нея било унизително отвън да бъдат посочвани случаи на корупция.

Вижте още:
Корнелия Нинова: Президентът Радев посочи истинските проблеми„Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бой…Feb 4 2020skafeto.com

Спас Гърневски: В БСП е една невероятна драма! Нинова ли е мизийската света Богородица?БСП лъсна като невероятна драма, те са гуша за гуша. Тази позиция изрази пред БНТ депутатът от ГЕРБ …Feb 9 2020skafeto.com

loading...