Проверката на Александровска

Проверката на Александровска болница беше наказателна акция, която има за цел да урони престижа ми. Така бившият здравен министър Костадин Ангелов се защити пред Нова телевизия, след като преди няколко дни МЗ излезе с информация, че столичното здравно заведение е натрупало огромни загуби по време на неговото управление там.

Той добави, че никакво напрежение не е имало между него и доц. Оскар, а дълговете в „Александровска“ са намалели, заплатите се изплащат навреме и няма логика в твърденията, че лечебното заведение е пред катастрофа. „Виждам само цел да се урони престижа ми“, констатира ексминистърът. Той добави, че дълговете на болниците у нас са над 600 млн. лева, а твърдения за точене на Здравната каса трябва да се доказват, иначе били медийна пропаганда.

Ангелов приписа на своята администрация и разкритията около нередностите с трансплантации в Правителствена болница.

„Проверка по сигнали за злоупотреби в „Лозенец“ е възложена от мен, държавата е работила, за да може сега д-р Стойчо Кацаров да говори“, заяви бившият здравен министър. По отношение на болница „Лозенец“ приказките са много, никога не съм си позволявал да говоря неща, които не са доказани като факти. Първите информации, които са се появили за злоупотреби в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ са докладвани в Министерство на здравеопазването и веднага е разпоредено от мен всички документи да се изпратят в разследващите институции – ДАНС и ГДБОП, като Министерството да бъде своевременно уведомено, че това се е случило. Вероятно резултатите сега са факт и това позволява на настоящия здравен министър да ги изнесе“.

Ангелов уточни, че не знае кой, как и на кого се е обаждал, за да стигне някой от четвърти в листата на чакащите до първото място. „След като д-р Кацаров казва това като „а“ трябва да стигне и до „я“. В другия случай е пропаганда и се стреми да урони доброто ми име или на някой друг“, отсече ексминистърът. По думите му проблемът с трансплантациите е многогодишен.

Виж още:Скандал! „Пирогов“ и „Александровска“ отказаха прием на бебе в тежко състояниеМайка сигнализира, че две болници отказват да приемат 9-месечното ѝ бебе в тежко състояние, съобщава…May 18 2021skafeto.com


loading...