су проект гейт

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) е спечелил мега проект, носещ името „Гейт“ свързан с изследвания в областта на изкуствения интелект. Това разкри с голямо удоволствие пред БНТ ректорът на учебното заведение професор Анастас Герджиков.
Български талант чупи рекорди в университета Принстън, поканиха го на работа в ООНИзключително талантливо момче от Пловдив завърши с отличие един от най-престижните университети в св…Jan 30 2017skafeto.com

Всички наши мечти за умни домове, умни градове и умни държави ще се сбъднат, подчерта той. Проектът „Гейт“ основно предизвиква интересът на индустрията. По думите му това е бъдещето.

Проектът още не е стартирал, но вече има договори за 4 милиона лева. 14 проекта са одобрени от ЕК, а кандидатите са били 200. Той е на стойност от 30 милиона евро.

Изкуственият интелект и Google Street View ще сигнализират за остарели улични знациОтделете малко време, за да помислите за всички улични знаци, които е трябвало да останат в миналото…Jun 24 2019skafeto.com

В следващите 10 години, според Герджиков, всички големи фирми ще се дигитализират. Животът ни ще се промени изцяло, категоричен е ректорът на Софийския университет.

Той е на мнение, че медицинските сестри и учителите ще бъдат провизиите на бъдещето, а и тези професии не могат да бъдат заместени от изкуствения интелект. За Анастас Герджиков „естественият интелект“ също е важен.

10-те най-доходоносни инвестиции на всички временаПод инвестиции разбираме дългосрочно влагане на парични средства или капитал за придобиване на финан…Oct 12 2019skafeto.com

loading...