Прокуратурата Борисов

Бившият премиер Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова са призовани за разпит в прокуратурата за идващия понеделник.

Това каза пред Сега говорителката на СГП и зам.-градски прокурор Десислава Петрова. Причината да не бъдат разпитани още тази седмица е, че адвокатът им – Менко Менков, има служебни ангажименти и понеделник е бил първата възможност.

Разпитът на тримата е по делото за изнудване на хазартния бизнесмен Васил Божков. По-рано bTV съобщи за призоваването на Борисов.

Преди седмица Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа по дело, образувано по неотложност от МВР. След това обаче тримата бяха освободени, тъй като прокуратурата обяви, че няма доказателства, на базата на които да им бъде повдигнато обвинение. Освен това държавното обвинение обвини МВР, че е опорочило разследването и че изобщо не е имало основание да го образува. Вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков пък обвиниха прокуратурата, че саботира разследването и отказва да провери твърденията на Васил Божков, че е давал огромни подкупи на Борисов.

Виж още:Това ли е тайният свидетел срещу Борисов?Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов! След задър…Mar 20 2022skafeto.com


loading...