Прокуратурата проверява Радостин Василев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание. Това съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор при Софийска районна прокуратура е образувал досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в гр. София народният представител Радостин Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.

Депутатът е дал сведения пред прокурор в връзка с образуваното досъдебно производство на 26.05.2023 г.

Разследването по случая продължава.

От прокуратурата посочват, че ако бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Още по темата:
Кирил Петков: Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС? Президентът знае ли за среднощните разговори?„Случи се това, за което предупредихме вчера. Възможността да се сформира правителство, което да реф…May 26 2023skafeto.com

Радостин Василев се отцепва и от ПП. Показва записите с ПП и ДБДепутатът от ПП-ДБ Радостин Василев дава пресконференция по повод договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС…May 26 2023skafeto.com