Осъждането на Навални

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Внасяме промените за нова Конституция. Сред протестиращите няма партии, които показват алтернатива. Целта на Иванов може да даде цялата власт в ръцете на президента. Няма политическа класа. Христо Иванов е цар на задкулисието. Или целта му е само служебно правителство, т.е. да даде еднолична власт на Радев. Такава ситуация е рискована, нямам никакъв страх от него. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг, предава Дир.бг.

„Внасяме промените за нова Конституция. Така ще изобличим и разбием няколко мита. Като този, че Борисов протака във времето, за да няма избори. Искаме ВНС. Искаме машинно гласуване. Томислав Дончев ще се заеме с машинното гласуване. Трябва да заложим текстове, че машини може да се купят, да се вземат под наем, но да има и възможност за гласуване на хартия, защото може да се счупи машината“, каза Борисов.

„Народът иска справедливост. Как се случва това – единствено и само чрез нова Конституция. От демокрацията по-добро нещо не е измислено. Днес внасяме тази Конституция, за да изобличим лъжата, че това е Конституция на ГЕРБ. Великото Народно събрание може да промени всеки един ред и всяка една точка, подчерта още той. „Искаме само да помагаме на хората. Затова я правим тази Конституция. С Дариткова и Караянчева правим контактна група и съм готов да се срещам с всеки“, категоричен е Борисов.

„Ние искаме да останем в такова управление, в което да се ползва в голямата си част от подкрепата от народа. Предстои минимум година изключително сложна за управление среда. Искаме само да помагаме на хората и да върнем властта на хората. Ние само стартираме промените в Конституцията. Искам ясен тайминг. Още днес депозираме Конституцията в Парламента и ще се срещнем с коалиционните си партньори, за да обсъдим и техните предложения. До 2 септември трябва да имаме необходимите подписи. Оставете хората на мира, оставете пътя, протестирайте на тротоара!“, прикани той. „Ние помагаме на кметовете, искаме само да осигурим най-доброто за хората, не се стремим към властта“, обясни премиерът.

Премиерът каза още, че ще задвижи процедури ЦИК да си има сграда.

Виж още:Карбовски съсипа мераците на Борисов: Чуй си записите, гюбре невидяноИзключително остро и критично се отнася журналистът Мартин Карбовски към афишираното намерение от ст…Aug 16 2020skafeto.com

Защо Борисов не обича да говори за годините си в СИКЕдна реплика в ефир към опозиционния лидер Христо Иванов, в която се споменава името Маджо, предизви…Aug 16 2020skafeto.com

 

Posted by Boyko Borissov on Monday, August 17, 2020