решения АстраЗенека

„Обмисляме промяна на мерките. Тя ще стане най-рано от началото на февруари. Към настоящия момент единственото нещо, което ще бъде променено, са практиките в системата на средното и висшето образование“.

Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посрещна първата пратка с 2400 дози от ваксината на „Модерна“, предава БТВ.

„От 25 януари сме решили да започнем масово тестване на българските учители, за да видим каква е скритата заболеваемост сред тях и за да може да им осигурим по-голяма сигурност. Така ще преценим каква е готовността на системата да стартираме частично присъствено обучение на българските ученици. Продължаваме да сме длъжници на българските деца и на техните родители“, каза Ангелов.

Масовото тестване на учителите в страната ще се прави с антигенни тестове, уточни той.

„Имаме готовност да ваксинираме и желаещите в секционните избирателни комисии на предстоящите избори, като основната ни цел е ваксинирането на участниците в т.нар. мобилни секции, тъй като те ще имат основната задача да осъществяват гласуването на карантинираните лица“, поясни той.

„Ако знаем конкретната дата на изборите, ще може да представим до месец-месец и половина конкретния медицински протокол. Ако говорим за избори на 28 март, ситуацията ще е една. Ако говорим за избори през май, ситуацията ще е друга. Няма в света агенция или учен, който да може да предвиди“, каза още здравният министър.

Виж още:Математиците в атака: Не е време за разхлабване на мерките, нарастват случаите при децатаНе е време за разхлабване на ограниченията, защото имаме повишаване на случаите при децата, а връщан…Jan 12 2021skafeto.com

Кога падат мерките?Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните противоепидемични мерки и след …Jan 10 2021skafeto.com

Пристигна първата доставка на ваксината на „Модерна“, Борисов нареди незабавна имунизацияПървата доставка от 2400 дози на ваксината срещу Covid-19 на американската фармацевтична компания „М…Jan 13 2021skafeto.com

loading...