протестиращи перник

Протестиращите пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството поискаха от министъра и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях заради кризата с водата в Перник.

Събралите се граждани дадоха на двамата министри 15 мин. време да слязат при тях.

След като протестиращите се опитаха да влязат в министерството се стигна и до саморазправа на полицията и протестиращите, съобщава Офнюз.

По разказа на една от участничките в полицаите са напръскали с лютив спрей протестиращите.

Малко след това на мястото дойде жандармерия.

Протестиращите скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Двама от събралите се граждани се опитват да влязат в сградата на Министерството, но не бяха допуснати от полицаите.

Стотици граждани се събраха на национален протест под лозунга „Оставка на Петя Аврамова“, пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Протестиращи искаха оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на целия кабинет „Борисов 3“.

Протестиращите носят български знамена и голям плакат с надпис „Оставка! Време ни е за Възраждане“.

Протестът се организира от Инициативен комитет „Спаси Перник“, но освен перничани, които са по-малко от половината, има хора от „Боец“ и от „Възраждане“.

Виж още:Все още няма и следа от строеж на водопровод към ПерникОколо резервоара над село Мало Бучино все още не се извършват никакви дейности по изграждането на во…Jan 26 2020skafeto.com

Бедствието в Перник става все по-страшно, вече половината град е без капка водаГоляма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник променя …Jan 22 2020skafeto.com

Министър Ревизоро обеща: Перник няма да пие водата на СофияПерник няма да пие водата на София, водният ресурс трябва да се пести, заяви новият министър на окол…Jan 19 2020skafeto.com

loading...