влизане България

Протести заради въвеждането на здравния сертификат за влизане на закрито обещаха от бизнеса. Това обяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов по NOVA News.

„Ще се протестира в цялата страна, и то ежедневно“, предупреди Алибегов, като поясни, че изобщо не става въпрос само за представителите на ресторантьорския бранш.

На протест ще излязат и от други браншове, категоричен е той и посочи, че има информация за това.

„Вече, освен хотелиерите, се вдигат и моловете. Държавната администрация също трябва да бъде включена в тези мерки, трябва да важат за всички“, заяви Алибегов. Според него това решение ще доведе до масови фалити и унищожение на икономиката.

„Не е проблемът на зеления сертификат. Проблемът е, че не е за всички и че не е за държавната администрация“, подчерта ресторантьорът.

„Безпрецендентно е при 20% ваксинирани да се въведат зелени сертификати. Това унищожава икономиката“, каза Алибегов, като посочи, че той се въвежда в страните, където доближават 70% ваксинирано население.

Не на последно място Алибегов коментира, че наред с високите цени на ел. тока и поскъпването на живота хората ще трябва да плащат и за тестове.

„Бързият тест е абсолютно безплатен в Европа, заедно с тестовземането, а тук безплатен ще е само тестът, вземането на проба ще струва 10-15 лв.“, допълни той, като поясни, че хората ще трябва да заплатят работата на самата лаборатория, въпреки че държавата ще изплаща самия тест.

Виж още:Кацаров обяви нови мерки! От четвъртък – зелен сертификатОт четвъртък достъпът до повечето обществени обекти на закрито в страната ще става срещу зелен серти…Oct 19 2021skafeto.com

Проф. Генчо Начев: Зеленият сертификат – задължителен навсякъде! И в държавната администрация„Въвеждането на зеления сертификат е най-правилният ход, даже закъсня“. Това коментира по NOVA News …Oct 19 2021skafeto.com


loading...