протест сметки

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно, хранителни продукти и др. пред сградата на Министерския съвет (МС).

Демонстрацията бе организирана от членове и симпатизанти на ВМРО, които по-рано днес проведоха автошествие в центъра на София. Причината за недоволството на партията, която беше част от предишното управление, е поскъпването на живота. ВМРО критикуват водената от правителството политика за справяне с кризите. На протеста бяха отправени и призиви за оставка.

Пред медиите евродепутатът и съпредседател на партията Ангел Джамбазки коментира, че кабинетът не може да се справи с ценовата криза – за електроенергията и всички комунални услуги. Той посочи някои от мерките, които според ВМРО могат да бъдат предприети – да се наложи мораториум върху износа на евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“, мораториум върху плащането на въглеродните квоти, да се спре временно плащането на ДДС върху сметките за ток.
За БТА доскорошният лидер на ВМРО и бивш военен министър Красимир Каракачанов заяви, че управляващите трябва да спрат да се оправдават с предишната власт и да предприемат реални действия за справяне с проблемите. Той разкритикува правителството и за водената външна политика.

Да заявят недоволството си от правителството, днес пред МС дойдоха и от Гражданско сдружение „Движение българска демокрация“.

Протестът приключи с обиколка по главните улици на София.


loading...