Ограниченията срещу коронавируса изкараха хората на изкуството на протест пред сградите на здравното и културното министерство. Освен в София, недоволство има и във Варна.

Демонстрантите са представители на частни школи за любителско изкуство. Митингът им минава под надслов: „Изкуството е живот – душата на един народ“.

Исканията на протеста са да няма двойни стандарти при прилагането на противоепидемичните мерки и школите за изкуства да могат да функционират така, както в момента на спортните школи им е разрешено да го правят.

От Съюа на организациите за любителско изкуство са организирали петиция, събрала сериозна обществена подкрепа за подновяване дейностите на школите по изкуства. При поръчано от тях национално проучване става ясно, че

над 85% от родителите на деца, посещаващи артистични занимания, както и пълнолетните им посетители, искат те отново да заработят.

Хората на изкуството на протест срещу рестрикциите (СНИМКИ) Хората на изкуството на протест срещу рестрикциите (СНИМКИ) Хората на изкуството на протест срещу рестрикциите (СНИМКИ)

Източник: lupa.bg.
Снимки: Светломир Стоянов 

loading...