Предсрочни избори проф константинов избори
Проф. Михаил Константинов

„По всеобщата оценка организацията на местните избори беше много добра“, заяви пред БНТ професор Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“. По негови думи изборната администрация се е справила перфектно.

Нямаше ги цирковете от „Арена Армеец“ отпреди четири години, посочи той.

Относно разликата в броя на имената в избирателните списъци на първи и втори тур в София той обясни, че първият списък е грешен. Той самият обаче не знаел защо това е така. Според него ставало въпрос за техническа грешка, която не е свързана с броя на гласовете и изборния резултат.

Грешката е крайно неприятна, защото руши доверието в изборния процес, призна проф. Константинов.

По повод намерението за искане на касиране на вота от страна на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Константинов заяви, че според него мнение няма нарушение.

Това, че хората в една или друга махала са гласували за един кандидат, не значи, че са си продали гласа, коментира той.

Той посочи, че тази година недействителните гласове на първия тур на местните избори са 8.5%, като най-много са те при бюлетините за общински съветници – 15%. Това повтаряло от предишните местни избори.
Георги Лозанов: Медийните кампании са неефективни, затова се плаща на избирателяКампаниите през медиите не дават резултат, затова се плаща директно на избирателя. Медийната кампани…Nov 6 2019skafeto.com

loading...