Първанов кандидат-президент

Президентът Георги Първанов отсече, че няма намерение да се кандидатира нито за пореден мандат на „Дондуков“ 2 в опозиция на Румен Радев, нито за депутат в следващия парламент.

„В момента, в който излезе новината за новото обединение на левицата, някой подхвърли, че съм щял да участвам в президентските избори. Е, това вече е много елементарно! Опитват се хората да посеят съмнение, да разколебаят сампатизантите преди още да се случи очаквания подем“, обясни той във фейсбук профила си.

И предупреди, че не бил той този, който щял да създава смут вляво.

„Впрочем, един партиен лидер дни наред обяснява, че нямало да съм кандитат – депутат. Едва ли не са ме отказали. Не съм си помислял, че след като съм бил президент, ще отида в Народното събрание. Но не съм упълномощил никого да говори от мое име. Така, че подобни коментари не са здравословни за новата коалиция“, коментира бившият главнокомандващ по повод категоричното изявление на Корнелия Нинова, че нито той, нито лидерът на АБВ Румен Петков имали намерение да се цанят за законотворци в новата широкоформатна коалиция на БСП.


loading...