Първи кадри

Три може да са причините за инцидента с автобуса на магистрала „Струма”. Такова мнение изрази по Нова тв пътният експерт Йонко Иванов.

Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“. Трагичният инцидент е станал край село Боснек около 2.00 ч. тази нощ. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата.

„Може да е техническа неизправност. Може да е здравословен проблем или заспиване на водача. Третото е ако е валяло дъжд, може да е допринесло за трагедията”, обясни Йонко Иванов.

„Такива автобуси обикновено са с двама шофьори. На границата би трябвало да са засечени почивките им”, обясни още той.

Автобусът е зареждал час и половина по-рано, което означава, че шофьорът е бил в кондиция. Това, че се е плъзвал поне 50 метра, че шофьорът се е опитал да задържи автобусът на платното, което ме навежда на мисълта, че може и да е някакъв здравословен проблем.

„Защо хората вътре не са били информирани как да действат. Винаги вътре има друг човек, който отговаря както шофьорът да остане буден, така и за поведението на пътниците. Голяма част от хората са били затиснати от тези колани и не са могли да се освободят. Има много неща, които могат да се кажат, но тези неща ние ги пропускаме“, допълни той.

Пожарът в автобуса, в който загинаха 46 души, е пламнал след удар в мантинелата. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той каза още, че мястото на инцидента е отцепено от часове. И призова да не се пускат дронове в района, за да не се затруднява работата на разследващите.

Първи кадри

Зрители публикуваха снимки в социалните мрежи на горящия автобус на АМ „Струма“, съобщава БТВ.

Във Фейсбук групата „Катастрофи в София“ се вижда превозното средство, обхванато в пламъци.

Те са направени малко след трагичния инцидент.

Виж още:Зоран Заев за ада на „Струма“: Всички са спели! Имало е голяма експлозияВсички са спели. Разговарях с един от оцелелите пътници по телефона и той каза, че е имало голяма ек…Nov 23 2021skafeto.com

Адът на „Струма“: Пътниците в автобуса са албанци, само шофьорите са македонциДиректорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев съобщи, че само двамата шофьори на…Nov 23 2021skafeto.com

Адът на „Струма“: Мястото на инцидента – екстремно опасно, катастрофата там не е прецедентУчастъкът от магистрала „Струма“ край разклона за село Боснек, където при инцидент в туристически ав…Nov 23 2021skafeto.com


loading...