Плевнелиев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Радев е проект на дълбоката държава. Около него има само агенти на „Държавна сигурност”. Стратегическият му съвет се управлява от агент на „Държавна сигурност” с прякор Майстора. Това коментира президентът от 2012 г. до 2017 година Росен Плевнелиев. „Дълбоката държава винаги в България се е изразявала от връзките на комунистическите тайни служби с Москва. Големият шок в парламента на проевропейските сили дойде тогава, когато видяха абсолютното взаимодействие между Радев, главния прокурор, службите, „Възраждане” и БСП“, допълни Плевнелиев, цитиран от Нова телевизия.

По повод излизането на Радев от пленарна зала след гласуването на кабинета „Денков-Габриел” и начина, по който връчи проучвателния мандат на Денков, Плевнелиев коментира така:

„На президента не му прави чест да излезе по време на химна или да не подаде ръка на Денков. Тази безмислена война не отива на един държавен глава. През тези 6 години той неведнъж наруши Конституцията”.

„Москва иска да постигне 2 неща със своята тежка дълбока хибридна операция в България. Първо, да бъдем отклонени от всякаква форма на европейска интеграция. Второ, България трябва да не бъде допусната да бъде партньор на демократичния свят – говоря за войната в Украйна”, каза още Росен Плевнелиев.

По думите му между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма коалиция, но има единодействие. „Донякъде отдаваме този резултат на нашите усилия на контактната група”, поясни президентът.