радев изборния кодекс

Президентът Румен Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс, съобщава Епицентър. Те водят до служебна победа на управляващите, подчерта той в свое обръщение към народа.

Протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор показват дълбока криза на демокрацията, каза още Радев.

Президентът остро разкритикува промените в Изборния кодекс, които предизвикаха всеобщо недоволство. Той се спря подробно на всички текстове, които прие мнозинството напук на мнението на специалисти и на опозицията.

Промените са правен удар върху конституционната конструкция на страната.

Конфликтът между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” продължава – Радев е яростен критик на управляващите. Това е поредният път, в който Радев се обърна към нацията, след като свали доверието си от кабинета преди месеци.

Миналата седмица президентът заяви пред журналисти, че за да има диалог с властта, трябва на първо време да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, или в противен случай порочният модел у нас ще продължи.

Виж още:Борисов с нова версия: Не ме е снимал Цветанов, а Радев прати една прекрасна госпожаПремиерът Бойко Борисов отговори на призива на президента Румен Радев да бъде изяснена цялата истина…Sep 24 2020skafeto.com

Радев мълниеносно: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалогВърховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Н…Sep 24 2020skafeto.com

Борисов в атака: Радев вече е политически играч, въпросът е – към БСП или към ДПС„Европа не се съгласи за общ медицински протокол и влизаме неподготвени в кризата. Европейският съве…Sep 24 2020skafeto.com

loading...