Радев критиките към служебните правителства изявление гешев Политическата криза в България

Не искам да слизам до нивото на говорене на господин Борисов. Така президентът Румен Радев отговори на лидера на ГЕРБ за критиките към служебните правителства. Виновни той отново да говори така са Василев, Петков и Христо Иванов, според него. Те му подарили индулгенция и легитимация.

По думите на президента в изнервеността си Борисов нарушил принципа „в дома на обесения не се говори за въже“. Той трябвало да отговори къде са чувалите с пари от неговите магистрали, както и защо те се разпадат.

Промените в Конституцията са част от настъплението срещу демокрацията, убеден е Румен Радев. Държавният глава е притеснен от фашистките тези в последно време и нарастващата агресия във форумите. Това според него е свързано и с насилието в обществото, като коментарът му дойде във връзка с жестокостта към 18-годишното момиче в Стара Загора, като той нарече случая варварство.

Заличава се паметта за антифашизма, по мнението му.

Българи доносничат срещу българи, каза Радев за сайта „Миротворец“.

Обществото трябва да бди, е категоричната му позиция. Той счита, че са необходими промени в редица закони, които да поставят ясни критерии за престъпленията и тежестта на наказанията.

Държавният глава връчи дипломи на випускници във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ в София.


loading...