чата между Румен Радев и Пламен Бобоков Прокурорската атака срещу Румен Радев НСО панорама молдова гешев Бойко Борисов

„Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност“.

Това написа президентът Румен Радев в профила си във „Фейсбук“ по повод 30 г. от прехода.

„Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение“, пише още той.

Според него страната ни е направила важен геополитически избор, но това не е успяло да постави трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Поради тази причина, според него, политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани.

„Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни“, алармира той.

Радев вярва, че трябва да се вземат решения, които отговарят на съвременните реалности, а през последните години израснаха поколения, които не се интересуват от стари идеологии.

Борисов: Радев бе ошашавен от Нинова, Манолова и Йончева (Видео)Премиерът Бойко Борисов гласува на втория тур на кметските избори около 14,30 ч. в училището в родна…Nov 3 2019skafeto.com

„Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи“, призова той.

Румен Радев посочи и рецептата България да се превърне в нормална европейска държава с висок стандарт и качество на живот.

„Трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси, върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество“, вярва държавният ни глава и добави, че реалната промяна зависи от нас.

„Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява достойнството си български народ“, заключава Румен Радев.
Плевнелиев: Румен Радев този път е прав за Гешев„Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага да критикувам Румен Радев“, зая…Nov 9 2019skafeto.com


loading...