Полковник Георги Гешев (вдясно), брат на главния прокурор, бе шеф на охраната на Румен Радев в миналото

Радев е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един, заявява Асен Василев в записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“. Записът е направен и беше разпространен този петък от депутата отцепник от ПП-ДБ Радостин Василев.

„Радев си е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка – Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ръка ги заплашва (кметовете – б.р.). Това нещо в момента се случва на абсолютно всички ГЕРБерски кметове. Това, което ще се случи, е че вместо да имаме ГЕРБ – 25%, ще имаме ГЕРБ – 15% и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове“, казва Асен Василев.

Ако Радев държи и полицията в този момент, това ще направи нещата драматично по-лоши за ГЕРБ. Те искат сравнително честни избори и знаят, че нашата полиция ще направи сравнително честни избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев, констатира съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

В 90% от територията на страната ние на местните избори не участваме. Ако сме във властта, това може и да се промени на няколко места. Но ако не сме във властта, местните избори ще бъдат решени между едни структури, които Радев се опитва да подкупи и да заплаши с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ си държат по техните си методи, които са същите, казва Асен Василев.


loading...