Радка Аргирова заплахи

Професор Радка Аргирова е получила заплахи от няколко души заради COVID-19. Това обяви самата тя по Нова ТВ. Съветникът на премиера Кирил Петков уточни, че вирусолозите в цял свят се оплакват от подобни предупреждения.

„Вчера и онзи ден получих от няколко граждани заплахи, че ако продължа да говоря неща, които цитирам „сама си измислям субварианти на коронавируса, всичко това щяло да свърши много лошо”, каза специалистът.

Проф. Аргирова уточни, че не изпитва страх. Заплахите обаче означавали, че или хората не вярват във вируса, или не искат да чуят това, което би могло да се случи. „Казах, че това е наука и нищо не мога да измисля сама. Мисля, че мое задължение в тази епидемична обстановка е да казвам истината”, подчерта тя.

Според вирусолога следващата вълна на коронавируса се очаква в началото на есента. В тази връзка съвсем скоро ще бъде обявена втората бустерна доза, или четвъртата инжекция срещу COVID-19. Тя ще бъде препоръчителна първо за възрастните хора, над 65 години, и за онези с проблеми с имунната система.

Виж още:Аргирова пак се развихри! Удря ни нова Ковид вълна, ето когаОчаква се един спокоен период, като не се прекратява наблюдаването на генетичното развитие на корона…May 26 2022skafeto.com

Проф. Радка Аргирова изнесе важна информация за четвъртата доза ваксинаИзводът от мащабно проучване в Израел е, че четвъртата доза на ваксината срещу коронавирус вдига иму…Apr 7 2022skafeto.com


loading...