радулов служби

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не изкара пълния си мандат. Мястото му може да се заеме от Бойко Рашков или някой като него, например. Консолидацията на прокуратурата е фикция. Това се демонстрира. Чисто служебно е. Има много примери с нещата, които се случваха преди 89-та година.

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията „Има такъв народ“.

“Теорията на Вишински изисква такива специализирани съдилища, специални прокурори”, посочи Радулов и оцени действията на държавното обвинение именно като същността на прокуратурата по времето на Сталин и действията на генералния прокурор Вишински в СССР.

Експертът по национална сигурност няма съмнения, че Борисов е отправял заплахи, за каквито заговори служебният вътрешен министър Бойко Рашков. ФрогНюз припомня, че той сезира прокуратурата заради твърдения на бизнесмен, който бил заплашен от бившия вече премиер, че семейството му “нямало да разбере, ако яде неговото месо”.

“За мен няма съмнение, че такова нещо е говорено. Това е езикът на Бойко Борисов”, посочи Радулов.

Експертът коментира и скандала със санкциите по американския закон “Магнитски”. Според Радулов още хора ще бъдат ударени, но това няма да се случи преди изборите през юли.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите.

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви проф. Радулов.