Стоянка Мутафова от какво почина Мутафова

Стоянка Мутафова почина от възпалена жлъчка, довела до некроза на целия мехур и като следствие сепсис, тежка пневмония и некрози по краката. Сепсисът е системен имунен отговор на някаква инфекция в организма.

Черни дни! Отиде си и Стоянка МутафоваЛегендарната актриса Стоянка Мутафова почина днес на 97-годишна възраст. „Тази сутрин в 6, 15 часа …Dec 6 2019skafeto.com

Заради сепсиса спешно я оперират и отстраняват жлъчния мехур, където всъщност е огнището на инфекцията, той е напълно некрозирал. На 97 години една банална хрема е тежък проблем, а такава обща и голяма инфекция е медицинско предизвикателство.

За Мутафова се грижат най-добрите лекари в България. Но от дългия престой на изкуствено дишане тя развива и пневмония, която, съчетана със сепсиса и високата температура, води до полиорганна недостатъчност. Освен всичко друго тя получава и некротични рани по краката от залежаването. Но въпреки силно влошеното си здраве тя изкара 45 дни след спешната операцията на 21 октомври.

Веднага след операцията Мутафова е била добре и първото нещо, което казала на дъщеря си Муки, било “Обичам те!”.

Стоянка Мутафова мразеше болниците! Дори се е случвало да се измъква от прозореца и да бяга от клиника, съобщава 24 часа. Но може би точно тази нейна непоносимост накрая ѝ изигра лоша шега… Вместо преди години да махне камъните в жлъчката си, в паниката си от ножа тя се самолекува с минерална вода.

Още:
Година преди смъртта Стоянка Мутафова сподели за голяма болка и страшен инцидент, белязал я жестоко за цял животВ деня на скръбната вест за кончината на Стояна Мутафова, безспорно най-обичаната българска актриса,…Dec 6 2019skafeto.com

loading...