Райна Косева

Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище „Хийтроу” в Лондон, въпреки жестоката буря, беше управляван от българка и екипажа й. Командир Райна Косева има над осем хиляди летателни часа зад гърба си. Освен това е майка на три деца.

Приземяването на самолет при силен вятър отстрани изглежда страшно дори отстрани. Но командир Райна Косева е хладнокръвна. Защото самолетите и пилотите се подчиняват на правила.

„И в нашата професия определено не се правят експерименти. Всичко е по правила и ние ги спазваме. Това ни е работата. Полетите се изпълняват от различни типове самолети и всеки тип самолет си има своите ограничения. Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са позволявали приземяване в такива условия”, сподели командир Косева пред Нова телевизия.

Заради насрещния вятър полетът е продължил с около 30 минути повече от обичайното. „На летище „Хийтроу” времето беше неприятно за пътниците, тъй като имаше вятър. Имаше дъжд, имаше турболенция по захода, която е много неприятна. Тя е абсолютно безопасна като явление, както ще ви каже всеки един пилот, само че е крайно некомфортна за пътниците”, допълни тя.

„Пилотите не усещат турболенция, защото от една страна са свикнали, от друга са тренирани. Ние тренираме на всеки шест месеца, всички пилоти ходят на тренажори – където тренират всякакви ситуации – от пожари, откази на двигатели, силни ветрове, турболенции”, разказва още командир Райна Косева.

Тя е майка на три деца – близнаците Ивайло и Мария, и голямата й дъщеря Даниела. „Най-много обичам да си изкарвам времето с децата и общо взето правим всичко заедно – караме ски, колела, катерим се по планините, скачаме с парашути, бънджита”, споделя още жената – пилот.

Виж още:Красива българка е пленила сърцето на австралийския милиардер, който строи „Титаник II“Австралийският милиардер Клайв Палмър, който е женен за българка, оповести, че през 2022 г. ще пусне…Oct 29 2018skafeto.com

Слави Трифонов преклони глава: Тази българка е не само най-красивата, но е и изключителен талантСвоето благоговение пред красотата и таланта на изключителната ни гимнастичка Невяна Владинова споде…Aug 21 2018skafeto.com

loading...